7/9/07

Barcelona: Museu Picasso.






Per acabar les vacances, el Perot i jo varem fer una visita al Museu Picasso de Barcelona. Hi vàrem anar en Bicing fins que les bicis es van espatllar...coses que passen.


El Museu Picasso de Barcelona està nodrit de les donacions que el propi artista va fer allà pels anys 70. Entre els quadres que hi han els que més ens han agradat són "Ciència i caritat", de la primera època del pintor i "Las Meninas" i tota la col·lecció de quadres que l'envolten que en total són 58.


El primer, Ciència i Caritat, el va pintar un jove Picasso (tenia 16 anys) i el va exposar a l' Exposició de Belles Arts de Madrid al 1897 obtenint la menció d'honor.


El segón, Las Meninas i la sèrie de quadres que l'acompanyen, els va pintar 60 anys més tard, en quatre mesos. Sembla mentida que amb 76 anys es tingui la força creativa que tenia aquell home! Dit en paraules seves, Picasso va "reiterpretar el quadre" a partir, naturalment, del quadre "las Meninas" de Velàzquez. A la capçalera d'aquesta entrada us poso els dos quadres perquè els compareu. I hi poso també el quadre "Ciència i Caritat" perquè m'agrada.




1 comentari:

Anònim ha dit...

CARAIIII COM US CUIDEU EH!!! JO TAMBÉ VOLIA ANAR AL MUSEU PIKACHU!!
PETONETS
LAIONA