22/1/08

Les víctimes del terrorisme.

Cap llibertat ni independència de cap poble s'ha de construir sobre sang de gent innocent. Per tant, vagi pel davant, estic en contra i abomino del terrorisme. I per tant respecto íntima i profundament a totes les víctimes del terrorisme. I quan dic a totes dic a totes. Partint de la base de que víctima del terrorisme ho és tota la societat entenc que encara menys s'ha de fer diferències en aquest sentit.

Que aquestes víctimes s'assocíin és bò, és necessari i saludable. L'associació aporta als seus associats consòl, ajut jurídic, companyia, etc. I s'han creat diverses associacions. Que aquestes associacions s'hagin creat partint de la ideología política dels seus components ja és més preocupant ja que hi han víctimes de tots els colors dins del vano polític espanyol. Però que aquest sigui un motiu d'enfrontament i de crispació entre les pròpies víctimes ja és una veritable vergonya.

Hi ha víctimes que siguin més víctimes que altres? Hi ha víctimes que per no ser d'un partit determinat, en concret del Partit Popular, no siguin tingudes en consideració?

La resposta és SI. A aquesta conclusió he arribat després de conèixer la notícia del congrés pretesament internacional de víctimes del terrorisme que han organitzat a Madrid. Hi han anat les organitzacions que al PP ha interessat. Pocs catalans i pocs bascos hi havia, llevat del Fòrum d'Ermúa, indiscutiblement del PP. I poques víctimes de l'11M de Madrid, per no dir cap.

Penso per a mi "ja s'ho faràn". Però em sap greu perquè crec que aquest col·lectiu és el que més unit hauria d'estar per tot l'estat. I un partit que no sap perdre ho ha manipulat tot per podrir-ho.

La guinda de l'esmentat congrés? La presencia del cadell Borbó amb la seva Barbie esquelètica. Fent la rosca a la dreta més reaccionària d'Europa. La monarquia no hi havia de fer res allà. Res. De fet no és que facin mai gaire cosa però allà és on menys havien d'estar.

Lamentable tot plegat.