3/9/07

Madrid: El Guernika de Picasso















El diumenge al matí varem anar a visitar el Centro de Arte Reina Sofía amb un únic objectiu: Veure el Guernika de Picasso en persona.

Els sentiments que varem tenir en posar-nos davant d'aquesta inmensa obra són dificils de descriure: Llàstima, tendresa, emoció, ràbia, goig, tristesa, que sé jo...tot barrejat ja que transmet tantes coses que un pobre mortal com jo no sé expresar-les.

Només us dic una cosa: tinc el Guernika fet en fang i en relleu per un antic professor de ceràmica de l'escola Groc de les Corts. El tinc al menjador de casa i molts ja l'haureu vist. Aqui el poso al costat de la foto de l'original, obtinguda per internet ja que allà m'haguéssin fotut al carrer si faig la foto.

Madrid- Fundació Thyssen Bornemisza



L'altra exposició que varem poder visitar a Madrid va ser la de Richard Estes. L'hiper-realisme. El meu fill deia "això no és un quadre que és una foto!" incrèdul davant del que se li oferia als ulls. També us en poso una mostra.

Madrid- Fundació Thyssen Bornemisza




Hem visitat la Fundació Thyssen on hem pogut admirar els darrers quadres de Van Gogh. Es tracta de part dels 70 quadres que va pintar els 70 darrers dies de la seva vida, que els va passara la vila d'Auvers, al nord de París, i on es va fotre un tret al cap que el va matar dos dies més tard. Us en poso una mostra.