15/7/07

El Pi de les tres branques











He llegit la notícia a Vilaweb:
"Entitats de tot el país s'apleguen a la diada del Pi de les Tres Branques
La diada nacionalista del
Pi de les Tres Branques torna a aplegar avui entitats de tot el país, que reivindiquen, en una jornada festiva, la voluntat d'independència del país. Al Pla de Campllong (Castellar del Riu, Berguedà) s'hi han acostat organitzacions i públic vingut de tots els racons del país per participar en aquesta jornada que simbolitza la unitat dels Països Catalans i que se celebrà per primera vegada el 1904. "
Els que heu estat al Pla de Campllong sabreu que el Pi de les Tres Branques és realment un pi MORT per un llamp que el va partir verticalment en tres trossos (no branques!). Si entreu a l'enllaç que utilitza Wilaweb, allà s'afirma que són tres branques que surten d'un tronc comú. Doncs no!!! És un sol tronc trencat en tres per un llamp.
Nogensmenys (com m'agrada aquesta paraula) el simbolisme de la unitat dels països catalans és aquest ja que els Països Catalans no són un tronc que es divideix en tres branques sinó que són UN MATEIX TRONC.
Visca el Pi de les Tres Branques!

Eiii, penya: He trobat una fotografía antiga (la poso al costat d'una actual) on sembla que eren tres branques. Qui sàpiga la veritat que m'ho digui.